duminică, 8 ianuarie 2012

Chec fondant cu ciocolata

Un chec foarte,foarteee bun!Se prepara usor si se termina repede :)! Are o textura moale si catifelata,in care se simte puternic gustul de ciocolata.Va recomand sa-l incercati cat mai repede posibil!este delicios! 



Avem nevoie de :
300 g ciocolata neagra de patiserie sau normala
40 g cacao pudra
100 g faina
1 lingura de drojdie uscata
200 g de zahar
125 g unt
5 oua
1 lingurita sare
50 g nuci pisate
1 mana de stafide

Inainte sa incepem,pregatim o cana de ceai si punem in ea stafidele.Le lasam sa se inmoaie si spre sfarsit le adaugam.


Incalzim cuptorul la 180 de grade.Topim untul si ciocolata neagra pe bain marie.
 
Intr-un castron punem cele 5 oua si zaharul .Mixam pana se incorporeaza bine.



Apoi turnam ciocolata,treptat, amestecam cu lingura,punem si o lingurita de sare,nuca pisata si stafidele.
Amestecam cu lingura.Adaugam si cacao pudra,apoi faina amestecata cu o lingura de drojdie uscata.Crema rezultata trebuie sa arate ca un mousse de ciocolata. 

Tapetam tava pt chec cu unt si faina sau punem pur si simplu hartie de copt.
Turnam compozitia treptat.Turnam un strat apoi presaram putina sare,inca un strat,putina sare si terminam cu  un strat de ciocolata fara sa mai punem sare deasupra.




Bagam la cuptor pentru 50 de minute la 180 de grade. 
Dupa ce il scoatem,arata cam asa..

Pentru a obtine crusta aceasta lucioasa,pregatim un sirop dintr-un pahar cu apa si un pahar cu zahar.Lasam pe foc pana se topeste zaharul si dupa cu ajutorul unei pensule,ungem suprafata checului.Acest sirop ajuta checul sa ramana moale si ii da un aspect lucios.

 

POFTA BUNA!!! 


2 comentarii:

  1. Arata foarte bine,dar nu ai spus cand punem drojdia.Ma tenteaza sa fac si eu.Multumesc frumos!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Langmina.Da,am uitat sa scriu cand se pune drojdia.off...se vede,sunt la inceput :).Esti prima persoana care imi da comment si ma bucur tare mult :),pe viitor sper sa fie mai multe.
    Deci,drojdia se amesteca cu faina si se adauga dupa cum am scris in reteta.
    Te sfatuiesc sa pregatesti acest chec pentru ca e tare bun.Daca iti place ciocolata,aceasta este reteta ideala.

    RăspundețiȘtergere