duminică, 8 ianuarie 2012

Gratin de gnocchi

De foarte mult timp nu am mai mancat gnocchi.Sunt foarte buni.Eu de data aceasta i-am cumparat(am fost mai comoda) insa se pot face destul de usor acasa.

Va postez reteta de gnocchi in cazul in care doriti sa-i pregatiti chiar voi!
Aveti nevoie de :
3,4 cartofi mari
2 oua
250 g faina
50 g unt
Decojim cartofii,ii taiem cubulete si ii fierbem.In apa punem putina sare.Dupa ce s-au fiert ii scurgem de apa si ii mai punem pentru 5 minute pe foc ca sa se usuce putin.
Dupa cele 5 min,scoatem cartofii,ii sfaramam cu o furculita pana devin ca un piure asa.Adaugam untul,faina si amestecam energic cu o lingura de lemn.
Dupa ce s-au incorporat,adaugam cele 2 galbenusuri si amestecam din nou.
Acum suntem gata sa pregatim gnocchi.
Pudram suprafata de lucru cu faina,punem compozitia si incepem sa-i formam.
II fierbem in apa cu putina sare pana ce acestia se ridica la suprafata.Atunci cand se ridica inseamna ca s-au fiert si ii putem scoate.
Arata cam asa


Pasul 2 - Sosul pentru gratin

Ingrediente

4 carnati afumati(400,500)g
20 cl smantana
1,2 cepe
2 catei de usturoi
400 ml rosii la cutie
paprika(sa nu o inlocuiti),sare,piper


Intr-o tigaie cu putin ulei,prajim carnatii,punem ceapa.Dupa ce s-au calit adaugam usturoiul,1 lingura de paprika,piper,rosiile la cutie.Lasam pe foc cam 2 minute si apoi punem smantana.
Lasam pe foc 5,10 minute. Preincalzim cuptorul la 200 grade.
Gustam inainte sa punem sare pt ca e posibil ca sosul sa fie sarat deja din cauza carnatilor afumati.
 Intr-o tava punem gnocchi,turnam sosul si presaram putin parmezan deasupra.
Bagam tava in cuptor la 200 grade timp de 10 minute.


      Este un gratin tare bun!Sper sa va placa .
                                           Pofta mareeeeee

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu