miercuri, 11 ianuarie 2012

Chec fondant cu ciocolata,pere si banane

Un chec gustos potrivit pentru un mic dejun 'ciocolatos'.
Avem nevoie de :
125 g de ciocolata
125 de zahar
125 g de unt
50 g faina
2 banane
3 oua
pepite de ciocolata(optional)

Topim pe bain marie ciocolata impreuna cu untul.


Spargem ouale,separam galbusurile de albusuri.Batem galbenusurile cu zahar pana devin ca o crema.
 Apoi batem albusurile pana devin spuma,presaram putina sare.
Turnam ciocolata peste gabenus,progresiv adaugam cele 150 g de faina,amestecam cu o lingura de lemn,incorporam albusurile batute spuma si amestecam delicat. 

 
Tapetam o tava de chec cu unt apoi cu faina,turnam primul strat compozitie,apoi bananele taiate feliute subtiri sau pisate,apoi un strat de pere feliate,dupa care terminam cu un strat de compozitie.

 
Bagam checul in cuptor pentru 35-40 de minute la 180 grade. 

 
Pofta buna!


3 comentarii:

  1. Foarte buna combinatia! Merge perfect pentru o gustare de dupa-amiaza! L-am notat!

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca este cu ciocolata,atunci este foarte bun.Eu sunt cel mai mare fan ciocolata.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Da este foarte bun,insa mai pe placul tau cred ca este checul fondant cu ciocolata..se simte mult mai adanc gustul ciocolatei.Daca tot spui ca esti fan ciocolata ti-l recomand pe acela..
    Pupici si eu! :)

    RăspundețiȘtergere